Herşeyden önce teknik işlesin
Websitenizi bir inşaat gibi düşünün. Temeli sağlam olmayan hiç bir bina kalıcı olamaz. Hatta daha inşaat sırasında yıkılabilir. Websiteniz de böyledir. Öncelikle işe kodlarınızla boğuşarak başlayacaksınız. Sağlam bir xhtml ve css bilginizin olması gerekiyor bu aşamada. Kodlama yapılırken google’ın önem verdiği yerleri özenle yapmalısınız. H etiketleri kullanmalı, sayfanızdaki resimlere mutlaka açıklama eklemeli, head kodlarınız ile başlığınızı, anahtar kelimelirinizi ve açıklamanızı düzgün, yeterli uzunlukta ve özenli bir şekilde girmelisiniz. Daha sonrasında içeriğinizi yapılandırırken mümkün mertebe düzenli çalışın. Üşenmeyin. style.css dosyanıza bir güzel kodlarınızı girdiniz php dosyanıza da çağırıyorsunuz bunları. Aa o da ne? Ekstradan bir div eklemeniz gerekti. Ya onu da style=”..” açayım da buraya yazayım yapmayın. Belki çok fazla bir etkisi olmayacaktır ama her türlü – den kaçınmanız gerekli.
Dizaynın albenisi
Bu konuya bir çok websitesi özellikle Türkiye’deki maalesef değinmiyor, ve karıştırılan bir kaç nokta var. Sadelik ile içeriğin boş olması tamamen farklı şeyler. Ya da dolu, zengin bir içerikle karmakarışık bir websitesi. Bu ayrıma iyi varın. Gereksiz hiç bir kod bloğu eklememeye özen gösterin. Hoş bir tasarım, iyi bir dizayn, ve gerekli eklemeler ile hem yeterli sadelikte hemde dolu bir içerikte sitenizi oluşturabilirsiniz.
Şarjörü doldurduysanız tetiğe asılın!
Önceki iki maddede gerekenleri titizlikle uyguladıysanız, asıl önemli olan yere şimdi geliyoruz; içerik. Google bu konuda içeriğinizin uzunluğuna, kalitesine, özgünlüğüne, multimedya eklemelerine vs. her şeye bakmakta. İçeriğiniz mutlaka özenle girilmiş olsun. Özgün olsun. Öyle dolu gözüksün ekleyeyim vs. diye içerik girmeyin. Hiç ellemeyin daha iyi. Özenle yazınızı hazırlayın, gerekli eklemeleri yapın, bir kaç ilgili görselle güzelleştirin. Yani içeriğin önemli yerlerinin altı çizilecek olsa mümkün mertebe çizik dolu olmasına özen gösterin sayfanın. En önemli ipucu bu!
Reklamını dikkatli yapın
Yeni oluşturduğunuz websiteniz ile oraya buraya reklam vereyim diye saldırıda bulunmayın. Önce bir sitenizi oturtun. Biraz zaman tanıyın. Ayrıca reklam vereceğiniz zaman da, vereceğiniz sitelerin sizinle alakalı olduğuna emin olun. Mesela bir spor siteniz var. Başka bir spor sitesine reklam verdiğiniz zaman, o siteye giren adamın ne amaçla girdiği belli. Sizin reklamınızı görünce illa ki ilgisini çekecektir.